Tyyli on toisille varsin monimutkainen juttu, kun taas toisille se näyttäisi syntyvän luonnostaan – tämä voi tosin olla silmänlumetta: moni tyylitaituri on löytänyt oman juttunsa vasta kokeilujen kautta. Ennakkoluuloton kokeilu onkin kaiken A ja O.

Selvitä ensin itsellesi, minkä tyylinen haluat olla. Yritä selvittää tyylisuuntasi. Haluatko olla esimerkiksi rock, romanttinen, klassinen, boheemi, minimalisti tai jonkun vuosikymmenen muotiin viehtynyt? Vinkkejä oman tyyliin saa televisiosta, netistä, katukuvasta ja tyylikirjoista, joita on lukuisia.

Selaa lehtiä ja leikkaa ja liimaa niistä itsellesi niin sanottu tyylikartta. Tällä apuvälineellä pääset jo melko hyvin perille siitä, mihin suuntaan haluat mennä. Päivitä leikekirjaa aina, kun löydät vaatteita tai kokonaisuuksia, joista pidät. Ota tyylikirja mukaasi ostoksille ja kiinnitä huomiota siihen, miten vaatteita on yhdistelty haluamassasi tyylissä.

Neuvoja ja mallia voit saada myös ystäviltäsi. Kun näet jotain kivaa jonkun yllä, kysy, mistä se on hankittu. Ota aina mukaan ostoksille kaveri, jonka tyylistä pidät. Ystävällä voi olla erilainen näkövinkkeli ulkonäköösi, ja hän voi ehdottaa kokeiltavaksesi jotain aivan muuta kuin mitä olisit itse valinnut. Tässä vaiheessa sinun pitää vain muistaa ennakkoluulottomuus ja kokeilunhalu. Oma tyylisi voi jäädä löytymättä, jos vastauksesi on aina kaikelle uudelle: ”En voi käyttää tällaista!” Uskalla kokeilla ja ole upea oma itsesi.